Årets första påsklamm är här!

Nu har en tacka här precis fått två st lamm. En flicka och en pojk blev det och de är stora! Flickan låg fel i magen och fostervattnet var mörkt så vi trodde först inte att hon levde. Men nu har hon kommit upp på sina vingliga ben. Härligt! Men mamman mår inte bra och kan knappt stå på bena...det första lammet (pojken) hart fått lite mjölk nu och verkar pigg. Flickan försöker vi få fram till spenan. Min mamma är ute och håller koll nu. Vi får se hur detta går, det går sakta men säkert bättre iaf. Håller tummarna!

Vilken hårfärg?

Frågan är:

Ljusa slingor?
mörktare underhår (brunt. ev rödbrunt) med ljus/röda slingor?
Eller förstärka min egna färg (orange/rödbrun)?
Mörka slingor?
Eller ge mig alternativ!








Jag är då väldigt sugen på att testa blont och det är vad jag har fått flest förslag på... Dock är jag aningen rädd att det kommer resultera i att jag snarast möjligt skaffar mig en huvudbonad för dagligt bruk istället.. Frisören tyckte inte blont, men efter hon kapade av mig håret är hennes röst utesluten. Ja jag är lite feg, kanske kan testa en slinga först?

Days go bye

shahallallalaa....so fast!



Snart har två veckor gått och det är en ny utbildningsdag i Göteborg. Denna gången blir det förmodligen redovising.
Nu har våren visat framfötter och fåglarna körar utanför mitt fönster. Finns det något härligare ljud än fågelkvitter? Det kommer bara säga sommar så ligger man i vattnet och plaskar eller sitter på utealtan och grillar eller grillas i hettan. Idag har vi dragit fram klockan en timme och nu kan man börja utnytja kvällarna också. Underbart!





Klokhet och våfflor

Imorgon är det våffeldagen!

Kanske det kan blir smak på det.

Idag ska här börjas med kloka visdomsord. Smaka på dessa.


"Dagen som kom och gick
Inte visste jag att det var livet"

"Glöm ej
att leva mina vän
dagen som gick
kommer inte igen"

"Lycka är att minnas gårdagen
drömma om morgondagen
och att leva idag."

haumm jag

För en stund kändes det riktigt bra. Jag gav mig in i något som kallas för städning. En stor städning var tanken, men den försvann när jag satte mig här på stolen framför datorn. Jag sitter istället här och funderar på vem jag är och vad som är jag. Hur påverkar jag omvärlden och hur påverkar den mig. Varför gör jag saker och ting och hur påverkar det mig som person. Är jag något som jag länge trott eller är jag något som jag inte visste. Vad var jag och vad är jag påväg att bli. Vad vill jag bli?

Trots alla år i mig och med mig själv så är det ändå bara som att berätta stödord av en berättelse. Tanken är att jag ska göra en presntations beskrivning om mig själ som kan berätta något till min hemsida jag håller på att göra. Jag rensar, städar och sorterar mig själv.  Det finns mycket att fundera över och tillsvidare återgår jag till städningen i mitt rum. Känns det bättre om jag kallar det för vårstädning?

16 Mars


Jag undkom en redovising idag också. Tur? Jag vaknade som bara Trötter kan göra. Sedan befann jag mig hela dagen på hundens hus i samma skick. Nu kräver jag sömn för att få ett liv. God natt, morgondagen väntar med nya upptäkter.

Jag kan tillägga att dagen på hundens hus varit kul och givande. Milton var med på klickerträningen och han skötte sig underbart bra! Näst vecka väntas en ny klickerlektion, sedan är det dags att söka en projekt hund. Spännande!

Vårsol


Kom nyss in från en underbart härlig promenad ute i vårsolen tillsammans med mina hundar. Här går det inte gå i termobyxor längre... Vårsolen har kommit fram nu och det är oerhört njut bart! Nu ska jag vidare ut igen och kisa glatt  uppeifrån hästryggen. Mmmm våååår! :D

Lördagen med otur

Attans otur!


Lyckades få en stor taskig stubbe under bilen igår som drog sönder hela vänstra undersidan... Jag ska överväga att ta skidorna istället...

Hur vet jag inte, men mitt finger stukade sig när jag skulle rida igår. Nu är det "ajajaj" och dubbelt så stort.

En lyckad sak är att jag faktiskt lyckats städa och få upp en ny gardinstång på mitt rum. Jag känner mig också allmänt taggad utav "vårsolen" som så skönt värmer på dagarna. Nu vill jag komma igång med allt!

Shetland sheepdog


Jag har en förälskelse i denna lilla hundras.


Trejde gången på hundens hus

Är helt slut efter en heldag på instruktörsutbildningen. Sömn är det som min kropp söker. Det är vad den gnällt om hela dagen. "Sista minuten strategin" slutar alltid i hysteri och sena kvällsjobb. Livet är som det brukar i vissa avseenden. På gott och ont. Hur som helst så hörde jag ras redovisningarna från alla i gruppen. Väldigt intressant och det var synd att man inte fick höra mer, men ändå gick tiden över planerat. Därmed kom turen över på min sida och jag fick helt enkelt vänta med min redovisning till nästa gång. Nu kan jag istället gräva mig djupare in i sheltins värld. Kraven blir kanske påtagligare med två veckors extra arbete, men tiden har jag nu tillgodo. Jag slapp iaf prata om något som jag inte hade förberett och som varken jag eller omvärlden skulle förstå. Skönt!

Nu ska jag dra täcket över huvudet och sova så länge det är möjligt. Sova, sova, sova "Trötter" ska ut på nya dagsturer i morgon.

RSS 2.0