Tick tack

Klockan backar bakåt en timme och vinter mörkret kommer närmare.

Att göra - det är frågan

sysellös, rastlös med en tandborste i munnen. Vad vill denna dagen bjuda på tro? Undra om man påfrestar hjärnan för mycket om man tar med sig walkman ut på promenad? Kameran fick följa med mig ut häromdagen och nu är det segt för datorn. Är svårt det dära med bildränsning, men tydligen livsavgörande för en burk med för mycket information. Kanske man borde ränsa den eller röra på påkarna så dagarn får något vettigt för sig.

Helg start

Min förhoppningvis kommande tur till Falkenberg berättar inget förrens den med lite lycka ger mig något. Vi får se vad som händer, men jag kan ge er något att klura på: Den har mycket, kräver mycket och ger mycket utav både glädje och slit. haha ja lite defust kanske...

Lysnar på lite åldrad, men fin musik. Tycker denna är lite skön för stunder att koppla av till.

http://www.youtube.com/watch?v=-ebtjgK8NNU&feature=channel

Nu ska jag iväg till Nathalie och sedan vidare till stallet och ta in alla helsköna filurer. Undra om det är någon som inte har badat i lera idag? :)

Hösten är kort...nu snöar den bort...

Jag vaknade i morses med med blicken ut mot fönstret. Vaken eller ej, jag såg vitt. Över grenar, mark och himel. Japp minsan så skulle det hända "något skoj..eller idiotiskt idag" sa jag inte det?

Okejda, det var något helt annat jag syftade på...typ mera mot rödbrunt...men det är framflyttat som ursäkt för det vita landskapet.  Så nu längtas det till nästa vecka ist. Då ska jag till Falkenberg och kanske göra mig ett kap. Jag tror jag hoppas på det iaf...men bara om det är ett kap!

Strul och kul

Har varit med och besiktat en häst på Åby idag. Igen. Gossen idag skulle få sig en ny ägare och nya häst kompisar. Men han hade konstigt slem som kan vara förskyldning, men i värsta fall något kroniskt. Återbesök om 2 veckor igen, då vet vi. "Eggkommen" och fått in alla hästar i stallet ryktade jag hälften av de beboende i det. Sedan blev det ombyte till kalas hos syster. Där var det 8 årskalas för lilla Philip. Tycker inte det var länge sedan han föddes...Men åldern säger något annat...

Imorgon kan något riktigt skoj hända...eller idiotiskt. Vilket vet vi imorgon.

Kalas fix på G

Så lite sådär i efterhand blir det i kväll kalas, för mig. Har precis gratinerat tårtan med grädde och frukt. Mamma fixar med den mer så kallade "maten" + allt annat som just mammor har fallenhet för. Själv borde jag lämna datorn och greppa tag om damtrasan. Jag hör hur den ropar, den lilla trasan vill arbeta. Under tiden får musiken som spelas här peppa. Sedan måste det bli en dans med damsugaren också. En ny är investerad och hem kommen och det gör det hela mycket roligare.

Och vet ni att idag är Veronica glad. För hon har varit ute och ridit med sina pälsbollar till hästar. Jösses va ruskigt kalt och underbart härligt det var! En månad utan att sitta på hästryggen ger en evighetskänsla. Imån igen? Oojaa vill!

Mm lite vinter mys känsla kryper i mig. En varm glögg, det mysiga ljuset ifrån adventsljusstakar och spraket ifrån braskaminen. Ett vitt stillsamt landskap över grenar och mark - Det är vinterns fina sida. Kan ni känna den? Saknad och välkommnad.


Nä nu ska städerskan i mig bjuda upp hjälpredorna till dans. damdamdam, bort med allt dadaam!

Oh jösses vad jag glömde bort det totalt! Det är ju tacksägelsedagen idag. Så det är bara tacka och buga, för allt som man ändå kan eller borde uppskatta.

Nyttan med Kon


En uppsats skriven utav en okänd mellanstadieelev i vårt land.


Kon är ett husdjur...Men den finnns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

 


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan – Den ena sidan Den andra sidan - Och den invändiga sidan.



På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen...Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår...

Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.


Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


tjolahopptjolahej!

Igår skrittade jag ut på Exir en sväng. En runda som vi här kallar "varvet runt". Det var i klaraste benämning helt underbart att  sitta där igen. Jösses vad man kan längta tills man kan rida ordentligt igen!

Igår hade Bror namnsdag och hur man nu ser på den saken så har jag ju faktiskt ändå en sådan...Grattis på dig!

Bil till salu



Pegout 407 sw

"Snurresprätt yrar runt i en karusel"

Ska det sluta snart...?Här skiner solen i växlande spöregn. Jag har börjat röra på påkarna och göra lite stalljobb igen. Men yrseln håller sig tätt kvar...
Aldrig hade jag kunnat anna att det skulle vara så här jobbigt med hjärnskakning. Häldre ett brutet ben eller arm, men hjärnkontoret i revolution vill jag aldrig vara med om igen. Att vara frisk är det som räknas och hjälmen är huvudsaken. Det glömer man inte en ända ridtur framöver och när man kan njuta av ett ordentligt andetag, då är det underbart att bara vara.


RSS 2.0