hår

Så go´ eftermiddag våren är snöig idag! Jag har precis skummat upp håret för att sitta hårmodell. Fotat och klart. Nu gäller det bara få det tort innan jag åker och det kan jag lova tar en hisklig tid! Jag ska beställa en ny hårblåsare idag som ska vara till god hjälp. Det ska vara en sådan dära tratt med en skålformad sak längst ut, med taggar på...någon som vet vad jag pratar om? Det svåra är att finna än med bra djup. Den nuvarande är på tok ur tiden. Värma kan den lika bra som den sliter. Resultat kan du tänka dig i afro. Nu har jag iaf lovat kusinen att gynna henne genom att beställa utav  "hennes sortiment". Så det blir väll finemangens.

Val av tidning

Det dära med beslutångest är extremt påtagligt när man står i en butik och ska välja tidning. Först snurrar man blicken över hela tidningsväggen och funderar vilket ämne man ska välja. Sedan kommer man till det andra valet då man ska komma underfund med vilken tidning i detta ämne som är mest intressant. Det är lite som att välja den godast glasssorten i butiken eller den smarrigaste chokladbiten i aladinasken. (men är man som jag laktosintollerant så är valet tråkigt men lätt ) Men idag var en bra dag för tidnings-beslut och klockan hade inte hunnit springa iväg så fort när jag kommit till kassan. När både jag och mamma kom hem efter att ha gjort våra ärenden ropar hon på mig att komma ner från övervåningen. Hon berättade att försäljaren sprang efter henne ut på trotoaren och gav henne en kundpresent och sådant får man ju inte gå miste om! Då insåg jag.  Attans otur att jag valt fel tidning tidigare idag, men kanske man får nytta av en "reservtidning?". 

Torsdagen...bilens dag?

Dagen började med det vardagliga som måste göras som djurägare. Dock fortsatte den också i det spåret.
Så här samanfattas gårdagen:

* Denna dag skulle volvo bilen fixas och övernatta på bilverkstaden. Men medans inget görs lånar vi den som "släpbil".

* Krokar på släpet och far till orunga för att hämta mat till hästarna

* Jag provar på att kör transporten ca 5 meter framåt i en liten grad av kurva - nybörjar lektion 1. Mamma blir rädd och tar över.

* Byter bil och åker på hemligt uppdrag med Sara  =)

* Handlar mat för 1700 :-, man borde leva på dropp och hitta på något kul.

* Går ut klockan 22,30 och lyfter hö från transporten upp till loftet. - stallgymet öppet dygnet runt, kom och joina utan extra kostnad.

* Snön blåser in och höet bort...Hästar borde också leva på dropp.

* Midnatt körs bilen tillbaka till verkstaden - då sov Vårgårda fint. Gatolamporna var byns ända livstecken... och en securita bil tog knappt svängen. Den bilen hade starkt lysande lyktor som så käckt satt på taket. Sådana borde alla bilar inskaffa, mycket fiffigt.

Tisdagens kvälls låt

If Today Was Your Last Day

My best friend gave me the best advice,
he said each day's a gift and not a given right.
Leave no stone unturned, leave your fears behind,
and try to take the path less traveled by
that first step you take is the longest ride.

Chorus:
If today was your last day,
and tomorrow was too late, could say goodbye to yesterday?
Would you, would you?
Would you live each moment like your last?
And leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?
Would you, would you?
If today was your last day?

Against the grain should be your way of life.
What's worth the price is always worth the fight.
Every second counts, cuz there's no second try.
So live it like you'll never live it twice.
Don't take the free ride in your own life.

Chorus

Chorus2:
would you call those friends you never see?
Reminisce old memories,
would you forgive your enemies?
Would you find that one you're dreaming of?
Swear up and down to god above,
that you'll finally for the love?

if today was your last day?
if today was your last day?


Would you make up it up like mending a broken heart?
You know, it's never too late.
To shoot for the stars,
regardless of who you are?
So, do whatever it takes,
cuz you can't rewind a moment in this life.

Let nothing stand in your way,
cause when your hands are tied,
I'm there, I'm on your side.

Chorus

if today was your last day?

these lyrics are submitted by OarSmaN
these lyrics are last corrected by Britney Spears


Lördag och en gnutta av en frusen söndag.

Jag var och kollade på Hjälmareds folkhögskola igår och jag säger då det: Ska man finna en mysigare och trevligare skola, då får man leta. Efter informationen så gick vi och tog en ficka i matsalen. Aw har blivit lite smått förälskad i platsen med sjön aldeles utanför. Härligaste avkoplingsplatsen och ja ändå kan den kallas för en skola. Märkligt <.> -  Dock är jag inte helt säker på om det är vad jag ska gå till hösten, men jag ska göra en ansökan och se vad jag bestämmer mig för sedan och om jag överhuvudtaget kommer in. Det är nog många arbetslösa som söker i år.

Efter besöket gick tiden fort och stressig blev det som vanligt. Vidare till eggvena där jag skulle få mig en ridlektion. Första gången jag och Ajje skulle få en lektion tillsammans. Det var faktiskt roligare och nyttigt. Blir till att fortsätta med framöver. Så kom Sara dit. Det var mycket trevligt  =) Det var synd att vi inte han prata så mycket, men vi får se till att ta en ridtur ihop någon annan dag istället. Tack för pushandet iaf  =)

Idag red vi på trio ut - jag oskar och Ajje. Och nu . jag sitter med stort täcke ordentligt omlindat om mig. Vadå plussgrader? Jag säger bara det -  BUUUUUUURRRRR !!

Dagen för övrigt känns lite halvt vilsen. Jag vet inte vad som ska hittas på idag. Alltid händer det något, men nnaa vill hitta på något riktigt skoj idag!

Rise And Shine

Hej du morgonsol, jag gillar dig!

No problemo


Frustrerande problematiker, the shit is over.

Lösningen för den eländiga svårighet som det krävs stor ansträgning att komma till rätta med, is down under:



Morgon bak

Var uppe tidigt idag. Nu för tiden så har det blivit så här - har man vaknat så är det bara att kila upp,  somna om går ikke. Jag gav mig på ett nytt recept idag. Blev en annans paj och några exprementerade muffins med äpplen i. Jag fick mig en idékick till att mixa om annanas receptet lite. Men det får bli en annan dag, kanske i morgon.

Min kusin gav mig ett recept på en tacotårta. Skulle tydligen vara riktigt gott och hoppas nu att mamma köpt ingredienserna för detta i kväll. Nu väntar TV


Host

- Jag tycker ni hostar mycket lättare idag, herr Karlsson.
- Tack för det , doktorn, jag har ju övat hela natten.

Funderar...

...Kan man vara allergisk mot tandkräm? Varför ingen ingridiensförteckning?

Onsdag

Hunden försvann i går kväll, tror han drog till "konditoriet" för en kvälls bagett den lilla busen. Attans sömnlöshet blev det och för er andra som vred och vände på er hela natten - det var fullmånens fel...Jaja, nog med sömn. Upp tidigt, ut med hästarna och fixa stallet. Sedan vidare till eggvena för att fixa stallet där och fodra hästarna. Där träffade jag Taina som också passade på att komma tidigt. Vi skulle tagit en härlig uteritt, om tiden inte hade fått så brått. Det  var synd för det hade suttit finemangens med en morgon tur. Vid en kort hemma sväng satte jag mig lite snabbt vid datorn. (Dagens nödvändighet) Sedan bar jag i väg till kommunhuset och köpte mig en tur och retur biljett för att sedan tuffa med tåget till Göteborg. Väl framme träffade jag äntligen Jeanette och det kunde inte bli annat en finemangens dag. Men, om det stora men.et. inte var att den attans elaka förskyldningen slog till ordentligt. Nu är det ushligt

Vårtecken

Häromkvällen kom det sådana dära riktigt stora lovika snöflingor  ifrån himlen. Sagovackert var det. Några timmar senare var klockan sovdags och innan jag släckte nattlampan hörde jag ett välbekant irriterande surr. "Bssssssss", lät det alldeles för nära ansiktet. Och en attans fluga roar sig med landningsflygning på mig. Jag kallar det ett uppvaknande vårtäcken  ifrån snövit himmel. Jag flaxar och flaxar för att få bort den påträngande insekten, samtidigt som jag oberört föröker somna...Dan därpå möttes jag av nyckelpiga och ståjjande flyttfåglar. Jag säger då det "Välkommen våren."

Så ska jag berätta om helgens uteritt. Jag och Cortison letade ridväg som jag tillsammans med andra tidigare ridit  några ggr. Men nu så trode jag att denna ridväg skulle klaras av på egen hand. Solen lyste och det var verkligen en härlig känsla av vår. Vi klättrade upp och ner i backar för att snart hoppas hitta avtagsvägen in på rätta stig. Att jag ska finna mig till rätta i USA på egen hand känns inget betryggande när mitt lokalsinne inte fungerar på stora skogsvägar. För att vara på säkra sidan och inte komma vilse så red vi upp för välbekanta grusvägar och tillbaka. Det kändes bäst när mobilen råkat lämnats kvar i andra jackan i stallet. Men vad man har för nytta av en mobil är frågan när man beskriver sig borttappad i en omgivning som bara består av träd... Efter en härlig galopp saktar vi ner till skritt och wohops där stod något stort vid väg kanten. Bara några meter i från oss en jätte söt älg. Den var ganska grå i pälsen och så hade den ljusbrunn lugg som en potta på huvudet. Luggen var aldeles rak, likt ny friserad. Så en gissning på att den ha varit hoss frissan nyligen hade inte känts helt fel...om det ämnet dock inte hade varit älg. Jag skulle även gissa på att denna filur hade sätt ryttar ekipage tigare, då dens blick var väldigt harmonisk. Men för säkerhets skull bad jag Cortison snabbt vända på klacken och dra på fullaste speed hemmåt. Jag tittar mig över axeln för att se om jag har någon långben frustande i hälarna, men lika lugnt och fridfullt står älgen kvar efter vägkanten, precis som  tjuren Ferdinan :)

sjuka kommer lastat...

...fullpackat med en massa ushligt. Att rabbla upp hela ankomsten ska jag inte roa folk med, men hela familjen Hagman tycks dragit på sig en början av både förskyldning och magsjuka. Jag hade nästa börjat inbilla mig att jag hade blivit typ härdad från sådant hära. Det var åratal senast...vid minsta känning av ushligheterna har jag tagit mig en imprem och ja det  hävde faktisk förskyldningen. Det rekomenderas starkt om ni inte är något fan till ihärdiga ushligheter.

 atsho, prosit och god natt

Jobba i USA

Funderar på att åka till USA och jobba med hundar och hästar i ett halvår. Har via kontakter fått chansen att komma till ett trevligt ställe i Reading. Jag får bo i deras hus alldeles gratis och jobba med storpudlar (trimmning) + hundpensionat. Sedan är även hans fru inriktad på hästar och tävlar mycket på de högre nivåerna. Jag ska komma dit under tävlings sesången och vara till hands både på tävlingar och utställningar. Det kommer bli ganska varmt där de perioderna jag är där,( jösses kommer brinan upp) men det tar bara en kvart till stranden. Tanken är att jag ska åka dit för att sluka åt mig en massa lärorik erfarenhet. Jobba i hop pengar så att jag sedan kan gå en utbildning när jag kommer hem. Är det dumt att säga nej till detta? Gissa om jag har beslutsångest? Det är mycket om och men här.

Bokfynda

Beslutångest, jag lider av det. Det är som en sjukdom som tycks bli värre med tiden och är illa svår att bota. Just nu sitter jag och fifflar med en bokbeställning i från adlibris. För er som missat information så är det bokrea nu = Typ så kallad "tvungen" att passa på. Alla de böcker som är av intresse lägger jag i kundkorgen. Sedan är tanken att jag ska ta bort de böcker som jag då borde inse ändast kommer bli en prydnad i bokhyllan. Så nu är jag på sista steget där beslutsångesten tar vid...Alla böckerna har samlats till ett ändå - hmmmmmmmmm?

Söndagen kväll

...var finemangens! God och mättsam resturang mat och en mycket bra bio. Allt med underbara folket.

Innan vi åt hämtade vi ut våra förbeställda biljetter. En enkelhet till att slippa fundera på om man överhuvudtaget kommer se någon bio under kvällen. Det är väll vad man kan tro iaf? När vi sedan ätit och kommit in till biografen har reklamen redan börjat och vi försöker leta rätt på våra sittplatser. Vi var 6 st förvirrade personer som inte kunde förstå hur vi skulle få plats på tre platser och hur nmrena på våra biljetter kunde vara identiska några andras. Vi beger oss ut till biljettpojken för att ihärdigt få se det vi väntat på. Vi tackar för hjälpen och andas ut när vi ser tre missnöjda figurerna vandrar ut ifrån salongen och  lämna sina platser till oss. De visade sig att stackarna hade fått strul med biljetterna och skulle egentligen suttit på platserna för två timmar sedan...inget kul när sådant händer. Men vi var glada som fick se filmen "män som hatar kvinnor", för den var mycket bra. 

Nybakade kanelbullar




Det luktar nybkade bullar i hela huset nu. Älskar det - en mysig stämmning väcks, likt under jul. Bullarna blev bamse stora och aldeles gyllenbruna. Vi testade lägga i russin och nötter denna gången, men äpplen är ändå det bästa. Synd att vi inte hade några hemma...Nästa gång ska jag nog blanda i alla tre sorterna. Det kan bli spännande. Har ni testat de osötade bullarna på Balders Hages fik? Mmmhmm! Jag säger då det. Godare bullar har jag inte smakat. De är fint luftiga med stora äpplebitar i. Ni borde testa. Efteråt sitter ni förmodligen undrande efter receptet.

RSS 2.0