Stallbyten

Har bytt hästar i stallena nu. Mascot är hemkommen och får gå med Exir. Jösses vilken glädje de har i hop. De sprang varvlopp ihop på både bak och framben. Till Egget har Lottie kommit och det känns jätte bra. Fick flytta över mina två hästar till Oskars stall också. Det är jag jätte glad för, mycket finare, ljusare och hästarna stor trivs! Idag red jag också för första gången efter olyckan. Gick bra och jag överlevde. Var hos läkaren och kollade magen idag också så jag inte hade några inre skador efter olyckan. Känner mig som stamkund där...Men det var tummen upp iaf.

Dunk!

Det vill inte sluta dunka där ute! Vad kan det vara för något? Något konstig diffust som skräms i drömmarna? Kanske en jätte komet som hoppar upp och ner på stalltaket? Eller varför inte något mera verklighets baserat? Bäst att låta mamma och pappa se efter när det kommer hem! Hoppas de kommer snart!
Ensam flicka söker tystnad. Eller varför inte något bättre? Ja jag söker något mycket mycket bättre, men jag kan inte sätta ord på det. Eller så är jag för feg för det. Jag har snurrand tankar som gör läget missnöjt. Borde jag skaffa mig en förnyelse? Ett fiffigare NU, än att vänta på en tid man ändå kör förbi i en hisklig fart. Ensam flicka söker i den goda världen, där turen regerar och lyckan leder!
Pssst....Det dunkar fortfarande där ut...!

Mörkt i dunkla skogen

Jag är ensam här i dunkla skogen. Nyhemkommen och klumpighetern i mig vill inte släppa taget. Är jag född med otur eller växer det fram med tiden. Jag anar att det blir som allt annat och vem kan hindra åldrandet från att forsera? Jag är ensam hemma nu och det dunkar där ute. Ordentligt! Bästa att hålla sig still vid datorn tills husets fylls upp av familje-medlemmar.

Vem vet?

Även om det är skönt att vara ledig och kunna lägga all sin tid på vad man vill, så vore det inte helt fel med lite inkomst. Lite arbetsmeriter vore förmodligen en fördel till sitt sökande som nu sker om X antal år...förmodligen hinner jag gå i pension innan, eller om man fortsätter med hästar finns ju risken att bli förtidspensionerad. Kanske vore något? Men allt jag missar då? Samtidigt vill man ju inte jobba i någon tråkig fabrik och bryta ner sig både fysisk som psykiskt....alla timmar som man arbetar är tid av livet som man vill göra något värdefullt utav. Jag vet hur lätt man fastnar i vardagens rutiner. Nej man ska vara kräsen, men förnuftig.  Men på senaste tiden har ambitionerna dissats inför enkelheten. Det finns utbildningar som är roliga, men kostar skjortan för att "bara testa".
Jag får fundera X antal år till!
Dagens yrkes fråga: Kan en elektriker vara sladdbarn?

Dags att köpa mig en lott?

Fler kroppsdelar visar sig nu ha fått stryk av gårdagens incident. Jag antog först att det bara var mina bena som blev krossade, men överkroppen känner också sina sviter idag. Det gör ont över allt! Enligt min "livräddare"  så låg hästen på hela mig. Det som syntes utav mig var mina skor som stack upp på var sida av hästen...

Jag känner mig handikapad. Men så lycklig att jag har haft ängla vakt till att inte bli det. Har legat sömnlös större delena av natten med ältande bilder i huvudet i från olyckan...sådana olykor händer ju inte i min verklighet. Aldrig i äns egna.

Mascot ska hem nu...Lottie ska dit ist. Blir nog bra mycket bättre! Nu får det vara slut på alla olyckor, aldrig mer!

Jag lever...

Livet är oerhört skört. Det sägs att man inte kan förstå delar av verkligheten förens man levt i dem. Jaa det är sant. det är farligt att leva, man kan ju dö. Men det värsta är att det kan vända på bara några sekunder till att aldrig mera kunna leva fullt.

När jag hamnade i diket fastklämd fastklämd under ett halvt ton häst så trodde jag att jag skulle bli lam, ihjälklämd eller ihjältrampad. Men jag hade änglavakt och jag lever och är hel. Den lätnaden jag fick när jag slutligen kom bort i från den tickade bomben var obeskrivligt skön!

Så kom en ny dag


Idag har jag ridit ut Cortison och lektion med Mascot. Han var en duktig gosse idag! Sedan körde jag och mamma Lottie till ridhuset. Så snäll , men jösses så stel den gamla damen var. Nu får det bli tajta träningar!



Lottie


Massa ridning har det blivit idag. Lite för mycket kan jag känna nu i efterhand. 
Attans vaccin, så trött man blir! Skulle kunna somna här och nu...Yrseln har återkommit med förskyldningen och nu blev det yrsel i galoppen så jag fick avbryta...Ska man aldrig bli av med eländet?!

Men nu ska det bli nöjes bakning med mamma. Bullar! :D

Torsdagen

Det sprudlas i mig! Jag har fått toppen besked. Hemligt, men toppen!

Hästarna verkar ha fått känning av myror i kroppen. De sprudlar de med! Mascot har blivit en härlig pälsboll inför vinterabretet. Snart får klippmaskinen göra sitt jobb på honom så han orkar röra sig. Exirs sälskaps dam här hemma är helt underbar! Väluppfostrad och lugn. En helt underbar häst verkligen! Ska ta henne till ridhuset nu någon dag där jag kan jobba med henne ordentligt. Ska bli skojsens!

Vaccinerad

Så var det äntligen gjort. Nu är jag vaccinerad mot svininfluensan. Hoppas nu att man inte stöter på svinet innan vaccinet hunnit verka! Just nu värker armen och jag kan inte höja den alls högt. Men va är det och klaga över om man slipper ligga som inför döden i över 40 graders feber eller i resperator för att man inte kan andas.  Förskyldningen som har hängt över mig de senaste dagarna känns aningen bättre idag, precis som dagen för övrigt!

Bakat och klart

En hjärtformad äpplekaka med nötter i blev det. Lite sylt fick komma uppe pån också. Fastnade framför en långfilm under bakningen. "Mannen utan ansikte"hette den. Den har några år på nacken, men en väldigt fin film.

"svin" ont i halsen


Min hals har ont och magen och jag har nog aldrig förståt oss på varandra. Jag har pendlat mellan hemmet och "svininfluensa-vaccin-huset" de senaste dagarna. Jag lär aldrig få något vaccin innan svininfluensan "slår ner mig". Jag anar ett "svin" i mig som bara väntar på att göra sig hörd. Om inte kan jag vara glad över att ist få en annan ushlig influensa till ovänn. I nuläget sitter jag aldeles ensam här på en pall i stora huset. Glor på min dataskärm som jag funderar på att dissa för något mer praktiskt. En bärbar, platt, behändig sak vore helbra..får spana runt på nätet medans skog och mörker gör mig aldeles nojjig här. Det blir väll Tven som får höja stämningen i kväll.

Ja ojaaaajaja. Jag red lektion idag. Första på 2 månader. Kul att komma igång igen! Här ska inget "svin" stoppa. Imorgon är det farsdag och det blir folk hit på fika. Jag ska bege mig till köket och baka... något...hm...något! Hm japp det får bli något bak med något tv program nu på momangen.

Vaccin eller inte vaccin?

Har haft en rungående fundering om den omtalade svininfluensan. Ja det talas ju hit och dit i både ondo och godo. Men jag får inte tummen ur vädret. Förmodligen...tror jag..hm.. jag förlitar mig till de kunniga, de tycker att jag ska ta vaccin då jag är i riskzoonen. Så på förmiddagen idag fattade jag belutet och letade som en tok efter parkeringsplats. Väl funnit än kommer jag till en dörr som är bomlåst. En skylt står snyggt placerat framför: Vaccinet är slut. Man får lee lite extra då och se det som att det var det som var meningen idag. Nu kan jag tänka på det lite extra...vaccin eller inte vaccin...?



Falkenbergs trippen

Falkenbergs resan tog sig en tugga och naffsade i sig lite av varje. En titt på gekås i ullared resulterade med lite väl för många ytterplagg och lite annat kul att ha. En sak värd att säga - dagar det inte köas för att komma in, igenom butiken och ur den - då är det en plats man vill återkomma till. Men trippen var ändå gjord för att träffa en fyrbent varselse. Jo så här är det. Våran gamle häst hemma har haft desperat behov av en vänn. Efter många funderingar om hur vem när och vad så hittade vi ett superefint sto som ska få hålla honom sällskap i några månader. En "drottning" som vet kallade henne. Vid hennes välkomnande blev Exir sprudlande lycklig och blev som fem år på nytt. Underbart att se!
Nu ska jag iväg och släppa ut hästar i eggvena.

RSS 2.0