Gårdagens agilitypass

Miton och jag åkte till vinnahundcenter och tränade agility igår. Denna helgoá gosse hade en bra "arbetsdag" och vi fick ett glädjes flyt. Hinder är inget problem, det sitter mer i balanshindrena och slalomet. Där får vi börja lägga mer vikt nu.

sex små sanningar


Sanning nr 1. Du kan inte nå alla tänder med tungan.






Sanning nr 2. Alla idioter som läste den första sanningen kommer att prova





Sanning nr 3. De upptäcker att sanning nr 1 är en lögn.





Sanning nr 4. Du ler nu för att du är en idiot.





Sanning nr 5. Snart kopierar du det här så att alla andra idioter kan läsa det.





Sanning nr 6. Du har fortfarande ett fånigt leende i ditt ansikte



HAHAHAHÖM..den var så dåligt bra, likt något ful snyggt. :P

Grattis Grattis

Jimmy på födelsedagen!! Ja må han leva och flertal Hurra!! Önskar dig en toppendag :D

Film kväll med hemmagjord pizza + tävlingsdata!

Nyligen hemkommen ifrån våran lilla by, kallad Vårgårda. Hyrde en film och handlade inför hemmagjord pizzabak.  Filmen heter " Nu eller aldrig" De två Oscarvinnarna Jack Nicholson och Morgan freeman spelar huvudrollerna. Jag har hört god kretik om denna film så har goda odds för denna kväll.

Idag har jag spenderat mycket av tiden till att leta agilitytävlingar som är redan nu i september. Har hittat några stycken som jag och Milton ev. kommer anmäla oss till. Det kommer verkligen bli kulatt komma ut på banan! Så nu är det hård träning som gäller! Disciplinerat och organiserat.

För övrigt anmälde jag mig till en klickerlydnadsträning idag, som är i Alingsås. Bra med lite miljöbyte. Milton har miljötränats bra denna veckan och han är helkanon. Jösses vad pojken har mognat och glädjt mig. Det här känns vara på väg i rätt riktning. På onsdag blir det privatlektion och i morgon blir det träning med Sofia. Även privat lektion med hästen Mascot står på schemat i morgon.

Nä nu ska det bakas pizza! =)

Today the sky is crying

Jag förstår det inte, jag bara grämer mig över det. När tiden är inne säger den  "Hej nu måste du ta in hästarna" då undkommer vi aldrig att stöta på regnets dumma dåd. Misförstånd? Jag gillar det inte. Varför ska det dränka oss och sedan sluta med solsken när allt är klart och gjort? Säg mig i denna vetenskapens värld, hur en häst och veronica bildar regn?

Go´morgon fredag!

Morgonen började klockan  05.10 idag framför en sjukt rubbad film. Handlade om något liv man inte bör skaffa eller åtminstone inte sträva efter...Bara som en soffpotatis har man råkat hamna framför ett dåligt val. Konsekvenserna lämnade soffan oomtyckt med filmen nertryckt och stämplat med ett stort  B.

Sedan var det mina fyrbenta vänner. De dära med en glupsk framdel  och en förvisso otajmande nödig bakdel. Som så många vet, allt kräver sitt - så det blev en härligt uppväckande morgonpromenad  med hundarna längs skog och grusvägar. Senare väntar klicker och slalomträning och på onsdag blir det upp till bevis.

Klockan 06,00 -  vidare mot  " Egg stallet ". Hjälpte där tilll med utsläppet. Red mina två filurer på en bokstavligt talad morgontur. Jo tur hade vi allt, för på hemväg med sista hästen mötte vi regndropparna. Sedan öppnade himlen sig och som vinden vände bytte även turen riktning.  För under stallfixandet, med allt som hör det till, kom ett oturligt elavbrott - mörkt och ljudlöst med grepen i min hand. Yeeh. Just me and the shit...Tur att endel årstider ställer upp med ljus under dagen när annat sviker än med all skit!  På hemvägen kunde jag lyckligt se på klockan och fortfarande säga go´morgon fredag, för klockan tickade bara lite efter 09.00 slaget. Du härliga fredag, stanby me!

 Nu ska ja ut och vandra, sedan läsa en bok om människans kroppsspråk - det medvetna och omedvetna blickarna och flaxndet.

Helgens smådjurmässa



Agilityuppvisning i från vinnahundcenters ekipage

Leave and learn

Det har varit en seg, men lärorik dag! Som slutade alldeles toppen med en lugn och fridfull kräftskive kväll. Att komma hem cyklandes från en lång dag i stallet och bara få stätta sig i en bekväm stol är gött, gött, gött. Men att komma hem till en inglasad uteplats där det är fint uppdukat med god mat och tända ljus, det är lycka för en bra kväll. Det var stilla och aldles tyst. Ändast våra röster spelades emellan oss. Utanför kändes dofterna utav en sådan dära typisk fin sommarkväll, med intåg til höst. Det är sådana stunder man kan njuta av tystnaden, sommaren, kvällen, umgänget  och framför allt nuet. Sedan somna gott. Go´natt

Brevet kom idag

Hurra nu har jag fått brevet från hundens hus. Äntligen! Nu ska jag till bibblan och låna böckerna, själv har jag inte än enda av dem.

Gårdagen

Cyklade till stallet klockan 05.15 igår. Trots att jag hade både mössa och vantar på mig så frös jag som en ökenråtta i antarktis. För övrigt var morgonen väldigt dimmig och fin. En älg stod vid vägkanten och såg allmänt förvirrad ut. Jag stannade och funderade på hur jag skulle komma förbi denna stora, långbenta dam. Medans jag väntade plockade jag fram min mobil och filmade en snutt. Strax korsade hon vägen och svävade fram i full pass över åkrarna. Upp mot mig.  Fort gick det minnsann! Jag bestämde mig för att sluta filma, lägga i en lätt växel och trampa på så gått jag bara kunde. Sanolikheten är väll minimalisk, men ändå bara ifall hon skulle få för sig att jag också var en älg, fast på ljul..eller nått :P Senare på dagen blev det ju väldigt fint väder. Jag och mamma åkte till Sollebrunn (hästbutiken Back och Hedmans) Där skulle jag kolla efter en ny sadelgjord till Mascot. Men även nya shortchaps, ridhjälp och täcken av alla det slag stod på min inköpslista. Det hela slutade iaf med ett vintertäcke, övergångstäcke, regntäcke och ett stalltäcke + en jätte varm och go jacka. Vi fick ett toppenpris i denna toppenbutik och det gillar vi!  Dock var stalltäcket lite litet så ska tillbaka och byta det.



Filmsnutten  ;)





Milton var även med för Miljöträning. Han var jätte duktig verkade trivas bland godiset i butiken och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Väl fått ut alla täcken till bilen gick vi runt lite för miljöträningen skull. Innan hemfärden satte vi oss ute på ett fik. Jätte mysigt var det och vädret var ju perfekt för att sitta ute med hund.

På dit vägen var det vägarbete, med rödljus och långa bilköer. Sedan fick vi åka efter en bil där det stod: "Följ efter mig". Förmodligen hade vi nog klarat att köra raktfram utan den. Men hjälp uppskattas alltid. Ny asfalt gav iaf tjära över både vägar och bilar. Det gör inte biltvättaren något glad alls! Så vi bestämde oss för att ta vägen genom kyrkås hem i stället. Att vägen inte var lite kurrvirg känndes efter varje sväng...och desto mera när vi stannat bilen. Då jag var i stallet tidigt på morgonen så var allt fixat och klart, förutom insläppet. Så vi åkte raka vägen till stallet. Där fick Milton ändå mera miljöträning. Duktiga hund!

På kvällen bakade jag en äpple/krusbärspaj som tyvärr blev bortglömd och lite för mörk, men ändå i "fullaste bruk". Sedan undrade Nathalie om jag kunde komma över en sväng. Det är så kul att hon blivit Vårgårda bo igen och bor så nära. Innan jag skulle ta bilen över till henne tänkte jag bara promenixa en sväng först. Men så kom mamma med förslaget att gå till henne. Det ska ju vara väldigt nära. Mamma sadlade Exir och red med mig bort för att visa vägen. Väl framme hade vi gått genom våran skogsväg ut på gräs/grusväg och asfalt i kanske max 15 min. Vägen gick ända fram till hennes hus! Det visade sig helt enkelt att hon bor galet nära! Så himlans kul! :D

STORRÖJJER OCH STORTSÄDAR!

 Imån ska jag tappa nålen i golvet med ett jäkla ekoo!  Grundjobbet avklarat nu övergång till grovarbetet!

Sommarpratare

Det är intressant och faktume givande att lyssna på alla dessa sommarpratare. Just nu sitter jag och lyssnar på Laila Bagge. Jag borde egentligen borsta tänderna och lägga mig på huvudkudden, men jag kan inte sluta lyssna.  Alla dessa sk. kändisprofiler har något viktigt och givande att säga. Utan skvaller och fördommar öppnar de själva upp sig och berättar för oss lyssnare om deras livs väg.

Ibland behöver man höra om andras vägar för att fina styrka i sin egna. Mycket är självklart, men ändå tänker vi inte på det. Vi behöber helt enkelt en "tankeknuff".

Laila: "Hellre försöker jag och ser hur det går, än att undra hur det kunde ha gått"

Agility träning

Idag var jag och Sofia på Vinna hundcenter och tränade våra hundar i agility. Jag med min Milton och Sofia med sin ursöta moppsar - Akira och Doris. Alla var väldigt duktiga! I september ska det bli tävling i Göteborg, hoppas vi är redo då =) Tills dess blir det mycket träning! Åh va jag längtar så till hundutbildning i februari, jösses va kul det kommer bli! :D

Sofia tog några bilder idag på träningen. Fina som alltid =)



Milton väntar på sin tur medans moppsarna är i full action på banan.



Men nu så är det Miltons tur


Milton in action








Moppsarna väntar

Vilden fick sig ett hem

Så var hon borta...den lilla fluffiga, vilda, ursöta varselsen...I morgon blir det inget mjamande att vakna upp till, mitt i natten eller tidigt på morgonen. Inte heller någon gosig fluffboll vilande på äns arm. Det blev broder med tjejen som ska ge henne det bästa  och det kommer hon få =)

BUSTROLLET


En burrig liten kattunge i vårt hus.

En svart vit, ursöt, vild liten kattunge föll ifrån ett träd utanför vårat hus för en liten stund sedan. Stackare! Mamma fick tag i den lilla vilden och nu är den tillfälligt inneboende på toan brevid mitt rum. Jag vet inte om vi ska behålla henne ännu, men jag hoppas! =)  Jag tor det en liten tjej. Hon är långhårig och aldeles ursöt! Kanske jag kan bjuda på en bild lite längre fram.

lite sammanfattning

* Har tonat håret i en chockerande hemsk morotsfärg. Det det var inte tanken... För förändring färgade jag underhåret med en brun färg, som blev lite väl mörk...öhöm väldigt mörk! "Elgubbar" kom under färgningen och skulle fixa tefoner och internet.  Mamma tog emot dem medans färgen sög sig fast mer och mer...blev helt enkelt en liten övertid.

* Cykelfestivalen förra helgen var trevlig! Först lite trevligt hos Linda, sedan prromenerade vi ner till  öltältet. Sedan hem till Michaela och  Ajje.

* Har sökt till en skola i Göteborg som jag idag fick reda på att jag kom in på. Det är en hundinstruktörsutb. Ser verkligen framemot den! Den börjar i februari :D

* Svinglande runt i Göteborg i lördags. Var nästan att vända hem för att finna parkering var inget lätt kan jag säga! Inte när Madonna var där.  Men efter en timme hittade vi slutligen en parkering i ett parkeringshus en bit längre bort.  Vi fann ett väldigt gott matställe och en bra bio. På vägen hem lyckades vi tajma utsläppet från Ullevi riktigt ushligt. Där fick vi stå i ytterligare en timmes bilkö med stooort folkstim som sögs förbi ut från Ullevi.  Bion,  The proposal, var iaf ritigt bra!

Återkomst

Åskeländet tog våra telefoner och internet i torsdags. Men i går kunde jag  på nytt sätta mig i datorstolern och kasta bort lite tid igen.  Miss that!

RSS 2.0